Blog Elements

You can display blog posts in various ways with the “Blog Post” element/shortcode. You can see one example here and even more at the blog main menu item of this demo.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Prof. Dr. Ayşe Avcı gerçekleştirdiğimiz canlı yayında, bizlere çok değerli bilgiler sundu. Algı Özel Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yöneticisi Parin Yakupyan moderatörlüğünde, uyaran eksikliği ve otizmle ilgili önemli konuları ele aldık. Sorularınızı yanıtlayan, değerli görüşleri ve katkılarıyla yayınımızı zenginleştiren Prof. Dr. Ayşe Avcı’ya gönülden teşekkür ederiz!

  • Uyaran eksikliği nedir? Uyaran eksikliği ve otizm arasındaki fark nedir?
  • Bu iki durumun semptomları nasıl benzerlikler gösterir?
  • Hangi belirtiler ikisinin farklı durumlar olduğunun ipucudur?
  • Neden bazı otizmli çocuklara uyaran eksikliği tanısı konuluyor? Belirtileri benzer gösteren bu çocuklarda iki durumu ayırmak neden zor olabilir?
  • Her iki tanının gelişim üzerinde nasıl etkileri olur? Sosyal, dil ve motor gelişim alanlarında nasıl farklılıklar beklenmelidir?
  • Otizme bağlı belirtiler Uyaran eksikliği belirtilerini taklit edebilir mi? Eğer bu benzerlikler varsa, doğru tanıya ulaşmak için hangi kriterlere dikkat edilmelidir?
  • Bu tanılar arasında ayrım yapmanın en güvenilir yolu nedir? Hangi testler ya da değerlendirme araçları daha sağlıklı sonuç verir?
  • Uyaran eksikliği çocuğun gelişimini nasıl etkiler? Sosyal, dil ve motor beceriler açısından hangi gecikmeler görülebilir?
  • Uyaran eksikliği tanısı alan bir çocuk, doğru müdahale ile otizm benzeri belirtileri aşabilir mi? Ya da belirtilerde azalma görülür mü?
  • Hangi yöntemler ile müdahale uygundur? Davranış terapisi, ergoterapi veya oyun terapisi gibi yöntemlerden hangileri faydalı olur?
  • Otizmli çocuklar için uyaran eksikliği tanısı doğru değilse nelere dikkat edilmeli? Eğer çocuk yanlış bir tanı aldıysa, doğru tanı ve doğru müdahale sürecine nasıl geçiş yapılabilir?

Özyeğin Üniversitesi’nde Otizm Farkındalığımızı Artırmak İçin Buluştuk

Özyeğin Üniversitesi'nde 7 Mayıs 2024 tarihinde düzenlenen otizm semineri, öğrencilerin otizm konusunda farkındalığını arttırmayı hedefledi. Seminer, ÖÇED Başkanı Parin Yakupyan ve Kurul Onaylı Davranış Analisti (BCBA) Başak…

MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ’NE KONUK OLDUK

Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde, Özel Eğitim Bölümü ile Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü tarafından Dr. Didem Güven öncülüğünde düzenlenen otizm farkındalık etkinliği büyük ilgi gördü. Medipol…

ÖÇED OTİZM FARKINDALIK SEMİNERİ CED-GO İŞBİRLİĞİ

Ced-Go Çocuk Atölyeleri Genel Merkezi’nin bizlere yönelttiği “Otizmli bir çocuğumuz atölyemize geldiğinde, ona nasıl daha verimli ve faydalı olabiliriz?” sorusuyla başlayan çalışmamızın ilk adımını attık. ÖÇED…

Biri Mola Mı Dedi?

Birçok annenin duyduğu sözdür “biraz mola versen iyi olur”, “mola vermelisin”, “dinlenmelisin,  sorumluluk vermelisin, her şeyi sen yapamazsın”, “yavaşla”… Bunlar çok söyleniyor ama ne yazık ki, o işler pek…

Medipol’de otizme dikkat çekildi

Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenen etkinlikte otizme dikkat çekildi. Etkinlikte konuşan ÖÇED Başkanı Parin Yakupyan, “Tanıyı aldıkları gün ailelerin en büyük travmayı yaşadığı düşünülüyor…

Uzmanlar Uyardı

,
Ailelerimizden bizlere ulaşan bilgiye göre, Zolguldak’ta bir özel eğitim kampüsü yapıldığı haber aldık. Duyumlarımız, otizmlilerle ilgili tüm özel eğitim, eğitim okulu ve sınıfı birimlerinin bu kampüste toplanacağı yönündeydi.…