Blog Elements

You can display blog posts in various ways with the “Blog Post” element/shortcode. You can see one example here and even more at the blog main menu item of this demo.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Prof. Dr. Ayşe Avcı gerçekleştirdiğimiz canlı yayında, bizlere çok değerli bilgiler sundu. Algı Özel Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yöneticisi Parin Yakupyan moderatörlüğünde, uyaran eksikliği ve otizmle ilgili önemli konuları ele aldık. Sorularınızı yanıtlayan, değerli görüşleri ve katkılarıyla yayınımızı zenginleştiren Prof. Dr. Ayşe Avcı’ya gönülden teşekkür ederiz!

  • Uyaran eksikliği nedir? Uyaran eksikliği ve otizm arasındaki fark nedir?
  • Bu iki durumun semptomları nasıl benzerlikler gösterir?
  • Hangi belirtiler ikisinin farklı durumlar olduğunun ipucudur?
  • Neden bazı otizmli çocuklara uyaran eksikliği tanısı konuluyor? Belirtileri benzer gösteren bu çocuklarda iki durumu ayırmak neden zor olabilir?
  • Her iki tanının gelişim üzerinde nasıl etkileri olur? Sosyal, dil ve motor gelişim alanlarında nasıl farklılıklar beklenmelidir?
  • Otizme bağlı belirtiler Uyaran eksikliği belirtilerini taklit edebilir mi? Eğer bu benzerlikler varsa, doğru tanıya ulaşmak için hangi kriterlere dikkat edilmelidir?
  • Bu tanılar arasında ayrım yapmanın en güvenilir yolu nedir? Hangi testler ya da değerlendirme araçları daha sağlıklı sonuç verir?
  • Uyaran eksikliği çocuğun gelişimini nasıl etkiler? Sosyal, dil ve motor beceriler açısından hangi gecikmeler görülebilir?
  • Uyaran eksikliği tanısı alan bir çocuk, doğru müdahale ile otizm benzeri belirtileri aşabilir mi? Ya da belirtilerde azalma görülür mü?
  • Hangi yöntemler ile müdahale uygundur? Davranış terapisi, ergoterapi veya oyun terapisi gibi yöntemlerden hangileri faydalı olur?
  • Otizmli çocuklar için uyaran eksikliği tanısı doğru değilse nelere dikkat edilmeli? Eğer çocuk yanlış bir tanı aldıysa, doğru tanı ve doğru müdahale sürecine nasıl geçiş yapılabilir?

Parin Yakupyan, “Yas ve Ölüm Bilgeliği” Platformunda Otizmli Çocuk Ailelerinin Yas Sürecini Anlattı

Özel Çocuklar Eğitim ve Dayanışma Derneği (ÖÇED) Başkanı ve otizmli bir bireyin annesi olan Parin Yakupyan, “Yas ve Ölüm Bilgeliği” platformunda duygusal bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda, otizm tanısı konulan çocukların…

Parin Yakupyan: “Toplum Olarak Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Harekete Geçmeliyiz”

,
AGOS Gazetesi /Parin Yakupyan & İşhan Erdinç Röportajı  9 Eylül’de yeni eğitim-öğretim dönemi başlayacak. Eğitim alanında halen sorunlar sürüyor. Özel gereksinimli bireyler için eğitim önemli ancak sıkıntılar…

Parin Yakupyan Fatih Lions Kulübü Açılışında Otizme Dikkat Çekti

Fatih Lions Kulübü, yeni dönem açılış toplantısını sosyal sorumluluk bilinçleri doğrultusunda önemli bir farkındalık etkinliği ile gerçekleştirdi. Kirkor Sar’ın başkanlığındaki kulübün bu özel gününde, Özel Çocuklar…

Özel çocuklar için ‘kamera’ çağrısı

Yayınlanma: 07 Eylül 2024 Cumartesi 00:24 Aileler ve sivil toplum kuruluşları, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na “Özel eğitimde kamera istiyoruz” çağrısında bulundu. DİLEK GEDİK Kısa…

Umudun Peşinde: Otizm ve Toplumla Mücadelemiz

ÖÇED Başkanı Parin Yakupyan: "İlk tanı aldığımız günden bu yana yıllar geçti. Zaman aktı. Çocuklarımız büyüdü. Durmaksızın çalıştık. Otizmle, toplumla mücadelemiz hiç bitmedi. Bizler beklediğimiz haklara bir türlü…

Birgün Gazetesi- Özel eğitim sınıfına kilit vuruyorlar

,
Ereğli İhsan Yılmaz İlkokulu’nda özel eğitim sınıfı kapatıldı. Gerekçe okulun tam eğitime geçecek olması. Özel gereksinimli oğlu başka bir okula gitmek zorunda kalan anne tepkili: Alışamıyor, yer değiştirmek yanlış. Ada…