Blog Elements

You can display blog posts in various ways with the “Blog Post” element/shortcode. You can see one example here and even more at the blog main menu item of this demo.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Prof. Dr. Ayşe Avcı gerçekleştirdiğimiz canlı yayında, bizlere çok değerli bilgiler sundu. Algı Özel Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yöneticisi Parin Yakupyan moderatörlüğünde, uyaran eksikliği ve otizmle ilgili önemli konuları ele aldık. Sorularınızı yanıtlayan, değerli görüşleri ve katkılarıyla yayınımızı zenginleştiren Prof. Dr. Ayşe Avcı’ya gönülden teşekkür ederiz!

  • Uyaran eksikliği nedir? Uyaran eksikliği ve otizm arasındaki fark nedir?
  • Bu iki durumun semptomları nasıl benzerlikler gösterir?
  • Hangi belirtiler ikisinin farklı durumlar olduğunun ipucudur?
  • Neden bazı otizmli çocuklara uyaran eksikliği tanısı konuluyor? Belirtileri benzer gösteren bu çocuklarda iki durumu ayırmak neden zor olabilir?
  • Her iki tanının gelişim üzerinde nasıl etkileri olur? Sosyal, dil ve motor gelişim alanlarında nasıl farklılıklar beklenmelidir?
  • Otizme bağlı belirtiler Uyaran eksikliği belirtilerini taklit edebilir mi? Eğer bu benzerlikler varsa, doğru tanıya ulaşmak için hangi kriterlere dikkat edilmelidir?
  • Bu tanılar arasında ayrım yapmanın en güvenilir yolu nedir? Hangi testler ya da değerlendirme araçları daha sağlıklı sonuç verir?
  • Uyaran eksikliği çocuğun gelişimini nasıl etkiler? Sosyal, dil ve motor beceriler açısından hangi gecikmeler görülebilir?
  • Uyaran eksikliği tanısı alan bir çocuk, doğru müdahale ile otizm benzeri belirtileri aşabilir mi? Ya da belirtilerde azalma görülür mü?
  • Hangi yöntemler ile müdahale uygundur? Davranış terapisi, ergoterapi veya oyun terapisi gibi yöntemlerden hangileri faydalı olur?
  • Otizmli çocuklar için uyaran eksikliği tanısı doğru değilse nelere dikkat edilmeli? Eğer çocuk yanlış bir tanı aldıysa, doğru tanı ve doğru müdahale sürecine nasıl geçiş yapılabilir?

EBEVEYN HAKLARI

UZMAN SOHBETLERİ'mizin bu bölümünde hem avukat hem de otizmli çocuk annesi Afet Büben Gülerci'yi ağırladık. Okullar bu hafta açıldı. Biz de konuğumuz ile özel eğitim gören öğrencilerin ve ebeveynlerin yasal haklarını konuştuk.…

Ebeveynlerde Kaygı Bozuklukları

Uzman Sohbetlerimizin bu bölümünde çocukları için tanı alan ebeveynlerde yaşanan kaygı bozukluklarını konuştuk. Parin Yakupyan'ın konuğu Aile Danışmanı-Klinik Psikolog-ABA Program Süpervizörü İsmail Bıyıklı konuyla ilgili…

ABA TERAPİ HAKKINDA HER ŞEY

ABA Program Süpervizörü Aile Danışmanı – Klinik Psikolog İsmail Bıyıklı ABA Terapi hakkında merak edilen her şeyi anlatıyor. https://youtu.be/HvmB-TrFeo0?feature=shared    

Parin Yakupyan ile Uzman Sohbetleri: Ergoterapi

Uzman Sohbetlerimizin bu bölümünde Uzman Dil ve Konuşma Terapisti, Ergoterapist, Ergoterapi Program Koordinatörü Selen OKAY ile Ergoterapi'yi enine boyuna konuştuk. Ergoterapi’yi basit bir dille nasıl tanımlarız? Ergoterapi…

Parin Yakupyan ile Uzman Sohbetleri: Yoğun Eğitim

UZMAN SOHBETLERİ'nin bu bölümünde ALGI Özel Eğitim Kurumları kurucu ve yöneticisi Parin Yakupyan'ın konuğu ABA Program Süpervizörü, Aile Danışmanı/Psikolog, Uygulamalı Davranış Analisti Elif Sanal Çalık oldu. Konumuz Yoğun…

Otizm ve Gelişim Geriliği Tanısı Öğrencimizin Annesiyle Röportaj

Otizm ve gelişim geriliği tanısıyla kurumumuza gelen, etkin ve etkili çalışma sayesinde takvim yaşıyla gelişim yaşını eşitlediğimiz A.H.A nın velisi ile yaptığımız röportaj ile sizlerleyiz. A.H.A ‘nın tanısının nasıl…