Blog Elements

You can display blog posts in various ways with the “Blog Post” element/shortcode. You can see one example here and even more at the blog main menu item of this demo.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Prof. Dr. Ayşe Avcı gerçekleştirdiğimiz canlı yayında, bizlere çok değerli bilgiler sundu. Algı Özel Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yöneticisi Parin Yakupyan moderatörlüğünde, uyaran eksikliği ve otizmle ilgili önemli konuları ele aldık. Sorularınızı yanıtlayan, değerli görüşleri ve katkılarıyla yayınımızı zenginleştiren Prof. Dr. Ayşe Avcı’ya gönülden teşekkür ederiz!

  • Uyaran eksikliği nedir? Uyaran eksikliği ve otizm arasındaki fark nedir?
  • Bu iki durumun semptomları nasıl benzerlikler gösterir?
  • Hangi belirtiler ikisinin farklı durumlar olduğunun ipucudur?
  • Neden bazı otizmli çocuklara uyaran eksikliği tanısı konuluyor? Belirtileri benzer gösteren bu çocuklarda iki durumu ayırmak neden zor olabilir?
  • Her iki tanının gelişim üzerinde nasıl etkileri olur? Sosyal, dil ve motor gelişim alanlarında nasıl farklılıklar beklenmelidir?
  • Otizme bağlı belirtiler Uyaran eksikliği belirtilerini taklit edebilir mi? Eğer bu benzerlikler varsa, doğru tanıya ulaşmak için hangi kriterlere dikkat edilmelidir?
  • Bu tanılar arasında ayrım yapmanın en güvenilir yolu nedir? Hangi testler ya da değerlendirme araçları daha sağlıklı sonuç verir?
  • Uyaran eksikliği çocuğun gelişimini nasıl etkiler? Sosyal, dil ve motor beceriler açısından hangi gecikmeler görülebilir?
  • Uyaran eksikliği tanısı alan bir çocuk, doğru müdahale ile otizm benzeri belirtileri aşabilir mi? Ya da belirtilerde azalma görülür mü?
  • Hangi yöntemler ile müdahale uygundur? Davranış terapisi, ergoterapi veya oyun terapisi gibi yöntemlerden hangileri faydalı olur?
  • Otizmli çocuklar için uyaran eksikliği tanısı doğru değilse nelere dikkat edilmeli? Eğer çocuk yanlış bir tanı aldıysa, doğru tanı ve doğru müdahale sürecine nasıl geçiş yapılabilir?

AGOS- ‘HEPİMİZİN SORUMLULUK ALMASI GEREKEN BİR DÖNEMDEYİZ’

Özel Çocuklar Eğitim Derneği (ÖÇED) Başkanı ve Algı ABA Terapi ve Çocuk Gelişim Merkezi Kurucu Ortağı Parin Yakupyan da depremin özel gereksinimli çocuklara etkisini Agos’a değerlendirdi. Özel gereksinimli…

Çocuklar Polis ile Korkutulmamalı

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Özel Çocuklar Eğitim ve Dayanışma Derneği (ÖÇED) işbirliği ile düzenlenen otizm farkındalık semineri, Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde 150’ye yakın emniyet teşkilatı mensubunun…

Sivil Toplum Buluşmaları

Sivil toplum ile işbirliğinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesine yönelik Sivil Toplum Buluşmaları 4. kez gerçekleşti. Üyesi olduğumuz ODFED’i temsilen ÖÇED Başkanımız Parin Yakupyan’ın da katıldığı toplantıda Mevzuat,…

Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında, @yeniadaozelegitim in davetlisi olarak Diyarbakır'daydık. ÖÇED Başkanı ve otizmli bir birey annesi Parin Yakupyan, Gen Koleji Konferans Salonu'nda yaptığı konuşmada kendi hayat hikayesini…

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun

Algı Özel Eğitim'deki öğretmenlerimiz ile öğretmenler günümüzü dışarıda gerçekleştirdiğimiz bir kahvaltıda kutladık. Çocuklarımızın üzerinde büyük emekleri olan öğretmenlerimize tekrar teşekkür ederiz.  …

Farklılıklarıİstisnasız Kucaklamak

Otizmi, farklılıkları ve farklılıkları istisnasız kucaklamaya neden ihtiyacımız olduğunu konuştuk. İyi haber şu ki sadece on yıl önce bile pek konuşulmayan konularda şimdi daha hassasız. Ancak daha çok yolumuz var ve…