Blog Elements

You can display blog posts in various ways with the “Blog Post” element/shortcode. You can see one example here and even more at the blog main menu item of this demo.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Prof. Dr. Ayşe Avcı gerçekleştirdiğimiz canlı yayında, bizlere çok değerli bilgiler sundu. Algı Özel Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yöneticisi Parin Yakupyan moderatörlüğünde, uyaran eksikliği ve otizmle ilgili önemli konuları ele aldık. Sorularınızı yanıtlayan, değerli görüşleri ve katkılarıyla yayınımızı zenginleştiren Prof. Dr. Ayşe Avcı’ya gönülden teşekkür ederiz!

  • Uyaran eksikliği nedir? Uyaran eksikliği ve otizm arasındaki fark nedir?
  • Bu iki durumun semptomları nasıl benzerlikler gösterir?
  • Hangi belirtiler ikisinin farklı durumlar olduğunun ipucudur?
  • Neden bazı otizmli çocuklara uyaran eksikliği tanısı konuluyor? Belirtileri benzer gösteren bu çocuklarda iki durumu ayırmak neden zor olabilir?
  • Her iki tanının gelişim üzerinde nasıl etkileri olur? Sosyal, dil ve motor gelişim alanlarında nasıl farklılıklar beklenmelidir?
  • Otizme bağlı belirtiler Uyaran eksikliği belirtilerini taklit edebilir mi? Eğer bu benzerlikler varsa, doğru tanıya ulaşmak için hangi kriterlere dikkat edilmelidir?
  • Bu tanılar arasında ayrım yapmanın en güvenilir yolu nedir? Hangi testler ya da değerlendirme araçları daha sağlıklı sonuç verir?
  • Uyaran eksikliği çocuğun gelişimini nasıl etkiler? Sosyal, dil ve motor beceriler açısından hangi gecikmeler görülebilir?
  • Uyaran eksikliği tanısı alan bir çocuk, doğru müdahale ile otizm benzeri belirtileri aşabilir mi? Ya da belirtilerde azalma görülür mü?
  • Hangi yöntemler ile müdahale uygundur? Davranış terapisi, ergoterapi veya oyun terapisi gibi yöntemlerden hangileri faydalı olur?
  • Otizmli çocuklar için uyaran eksikliği tanısı doğru değilse nelere dikkat edilmeli? Eğer çocuk yanlış bir tanı aldıysa, doğru tanı ve doğru müdahale sürecine nasıl geçiş yapılabilir?

GÜZEL GÜNLER AJANDASI: OTİZM FARKINDALIK ZİRVESİ

Güzel Günler Ajandası Sosyal Sorumluluk Projesi kapsamında Otizm Farkındalık Zirvesi’ne gönüllü uzmanlarımız ile konuk olduk. Açılış konuşmasını Uzman Klinik Psikolog, Öğretim Görevlisi Dilara Savaş'ın yaptığı ve…

Eyvah! Çocuğumun Sınıfında Farklı Bir Çocuk Var

Özel Dadyan Ermeni İlköğretim Okulu'nda tipik gelişen çocukların ailelerine otizm farkındalık semineri veren ÖÇED Başkanı Parin Yakupyan, farklı gelişen öğrenciler ile birlikte okumanın her iki tarafa da kazandırdıklarını…

İFSAK İLE PROJE: KIRMIZI SERGİSİ

Otizmin rengi yakın zamana kadar “mavi” idi ama daha sonra otizmli inisiyatifleri “kırmızı”yı tercih ettiğini belirtti. Bunun en önemli nedenlerden biri görünür olmayı istemeleriydi. ÖÇED ve İFSAK da Proje “KIRMIZI”…

Otizm Konfederasyonu Kuruluyor

Otizm Dernekleri Federasyonu’nun (ODFED) olağan genel kurul toplantısında açılış konuşmasını yapan Federasyon Başkanı Ergin Güngör, Otizm Konfederasyonu'nun kurulacağını bildirdi. ÖÇED’in de üyesi olduğu Otizm…

Empatiyi Büyüt Otizm’23 Zirvesi

Güzel Günler Ajandası Ekibi, MEF Üniversitesi ve Özel Çocuklar Eğitim Derneği (ÖÇED) işbirliğiyle düzenlenen Empatiyi Büyüt Otizm'23 Zirvesi, 11 Kasım'da Boğaziçi Kültür Merkezi'nde gerçekleşerek büyük bir başarıya…

ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZLERİ SÜREÇ DEĞERLENDİRME VE GELİŞTİRME ÇALIŞTAYI

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri Süreç Değerlendirme ve Geliştirme Çalıştayı düzenledi.   İTO Yönetim Kurulu Üyesi Murat…