Blog Elements

You can display blog posts in various ways with the “Blog Post” element/shortcode. You can see one example here and even more at the blog main menu item of this demo.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Prof. Dr. Ayşe Avcı gerçekleştirdiğimiz canlı yayında, bizlere çok değerli bilgiler sundu. Algı Özel Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yöneticisi Parin Yakupyan moderatörlüğünde, uyaran eksikliği ve otizmle ilgili önemli konuları ele aldık. Sorularınızı yanıtlayan, değerli görüşleri ve katkılarıyla yayınımızı zenginleştiren Prof. Dr. Ayşe Avcı’ya gönülden teşekkür ederiz!

  • Uyaran eksikliği nedir? Uyaran eksikliği ve otizm arasındaki fark nedir?
  • Bu iki durumun semptomları nasıl benzerlikler gösterir?
  • Hangi belirtiler ikisinin farklı durumlar olduğunun ipucudur?
  • Neden bazı otizmli çocuklara uyaran eksikliği tanısı konuluyor? Belirtileri benzer gösteren bu çocuklarda iki durumu ayırmak neden zor olabilir?
  • Her iki tanının gelişim üzerinde nasıl etkileri olur? Sosyal, dil ve motor gelişim alanlarında nasıl farklılıklar beklenmelidir?
  • Otizme bağlı belirtiler Uyaran eksikliği belirtilerini taklit edebilir mi? Eğer bu benzerlikler varsa, doğru tanıya ulaşmak için hangi kriterlere dikkat edilmelidir?
  • Bu tanılar arasında ayrım yapmanın en güvenilir yolu nedir? Hangi testler ya da değerlendirme araçları daha sağlıklı sonuç verir?
  • Uyaran eksikliği çocuğun gelişimini nasıl etkiler? Sosyal, dil ve motor beceriler açısından hangi gecikmeler görülebilir?
  • Uyaran eksikliği tanısı alan bir çocuk, doğru müdahale ile otizm benzeri belirtileri aşabilir mi? Ya da belirtilerde azalma görülür mü?
  • Hangi yöntemler ile müdahale uygundur? Davranış terapisi, ergoterapi veya oyun terapisi gibi yöntemlerden hangileri faydalı olur?
  • Otizmli çocuklar için uyaran eksikliği tanısı doğru değilse nelere dikkat edilmeli? Eğer çocuk yanlış bir tanı aldıysa, doğru tanı ve doğru müdahale sürecine nasıl geçiş yapılabilir?

RAM nedir?

Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği ve Medipol Üniversitesi Özel Eğitim Alan Öğretmeni olarak çift lisansı bulunan Ece Kılıç Günay yıllardır özel gereksinimli bireyler ile çalışıyor. Şu anda görevine Rehberlik…

DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ

Süreyya Ülkü Güler 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü’nde ÖÇED Instagram hesabında canlı yayın konuğumuz oldu. Down sendromlu birey annesi olarak, kızı doğduktan sonra hayata bakış açısının nasıl…

Otizmde Ergenlik ve Cinsellik

Bebeklikten itibaren başlayan mahremiyet eğitimi için neler yapabiliriz? Otizmde Ergenlik ve Cinsel Gelişim’ konusunu, Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsü’nden Doç. Dr. Ayten Düzkantar ile konuştuk. Örtülülük,…

Parin Yakupyan ile VELİ RÖPORTAJI: Yedi Yıllık Maraton

Mezuniyetin Ardında Bir Hikaye: Bir Annenin Gözünden Yedi Yıllık Yolculuk ✨🎓 Eğitim serüveni boyunca her adımında gelişim, umut ve sevgiyle dolu bir hikaye... Mezun öğrencimizin annesi 7 yıllık geldiği süreçten mezuniyetine…

Mezun Öğrencimiz Üniversite Okuyor

Özgül Öğrenme Güçlüğü tanısı ile kurumumuzda eğitim gören Semih şuan Sakarya Üniversitesi Lojistik bölümü okuyor. Kurumumuzda eğitim aldığı sürede sosyalleşmeyi, iletişim kurmayı, arkadaş edinmeyi ve bir çok kazanımı…

NERDE O ESKİ NİSANLAR…

"Yine bir nisan ayı geldi çattı. Bu nisan diğer nisanlardan daha faklı bir buruklukla geldi. Ülkemizin etkilendiği büyük deprem felaketinin etkisi ile nisan ayını karşıladık. Hayatlar, hayaller, dünler, bugünler, yarınlar, canlar…