Blog Elements

You can display blog posts in various ways with the “Blog Post” element/shortcode. You can see one example here and even more at the blog main menu item of this demo.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Prof. Dr. Ayşe Avcı gerçekleştirdiğimiz canlı yayında, bizlere çok değerli bilgiler sundu. Algı Özel Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yöneticisi Parin Yakupyan moderatörlüğünde, uyaran eksikliği ve otizmle ilgili önemli konuları ele aldık. Sorularınızı yanıtlayan, değerli görüşleri ve katkılarıyla yayınımızı zenginleştiren Prof. Dr. Ayşe Avcı’ya gönülden teşekkür ederiz!

  • Uyaran eksikliği nedir? Uyaran eksikliği ve otizm arasındaki fark nedir?
  • Bu iki durumun semptomları nasıl benzerlikler gösterir?
  • Hangi belirtiler ikisinin farklı durumlar olduğunun ipucudur?
  • Neden bazı otizmli çocuklara uyaran eksikliği tanısı konuluyor? Belirtileri benzer gösteren bu çocuklarda iki durumu ayırmak neden zor olabilir?
  • Her iki tanının gelişim üzerinde nasıl etkileri olur? Sosyal, dil ve motor gelişim alanlarında nasıl farklılıklar beklenmelidir?
  • Otizme bağlı belirtiler Uyaran eksikliği belirtilerini taklit edebilir mi? Eğer bu benzerlikler varsa, doğru tanıya ulaşmak için hangi kriterlere dikkat edilmelidir?
  • Bu tanılar arasında ayrım yapmanın en güvenilir yolu nedir? Hangi testler ya da değerlendirme araçları daha sağlıklı sonuç verir?
  • Uyaran eksikliği çocuğun gelişimini nasıl etkiler? Sosyal, dil ve motor beceriler açısından hangi gecikmeler görülebilir?
  • Uyaran eksikliği tanısı alan bir çocuk, doğru müdahale ile otizm benzeri belirtileri aşabilir mi? Ya da belirtilerde azalma görülür mü?
  • Hangi yöntemler ile müdahale uygundur? Davranış terapisi, ergoterapi veya oyun terapisi gibi yöntemlerden hangileri faydalı olur?
  • Otizmli çocuklar için uyaran eksikliği tanısı doğru değilse nelere dikkat edilmeli? Eğer çocuk yanlış bir tanı aldıysa, doğru tanı ve doğru müdahale sürecine nasıl geçiş yapılabilir?

FATİH SULTAN MEHMET VAKIF ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU İLE GÖLGE ÖĞRETİCİLİK PROGRAMINI KONUŞTUK

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’ndan Engelliler İçin Gölge Öğreticilik Bölümü akademisyenleri ile buluştuk. Davetleri üzerine katıldığımız ZOOM toplantısında, alanın farklı kesimleri yürütülen…

Nitelikli Özel Eğitimin Neresindeyiz?

ÖÇED Başkanı Parin Yakupyan: “Bir markanın ya da oluşumun kaliteli ve köklü olduğunu ispat adına ülkemizde sıklıkla kelimenin başına ‘hakiki, yeni, meşhur, tarihi…’ ifadeleri eklenir," diyor. Peki, yaygın kullanılan…

Bilgi Üniversitesi’nde Dünya Engelliler Günü Etkinliklerine Katıldık

3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü’nden hareketle İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde buluştuk ve aramızda “engel” yok dedik. Üniversitenin Santralistanbul Kampüsü’nde özel gereksinimli bireyler, Doğa Koleji ve…

Down Sendromlu Bir Çocuk Annesi Tuğba Doğan

#21martdünyadownsendromufarkındalıkgünü için bizleri kırmayıp Parin Yakupyan'ın moderatörlüğünü yaptığı "Anne Sohbetleri"ne katılan Tuğba Doğan annemize teşekkür ederiz. Uzun yıllar Algı Özel Eğitim Kurumlarımızda…

Otizmli Bireylerin İhtiyaçlarını Ankara’da Anlattık

Otizm Dernekleri Federasyonu Başkanı Sayın Ergin Güngör ve Engelli Bakım Rehabilitasyon ve İletişim uzmanı Sayın Adem Kuyumcu ve ÖÇED Başkanı Parin Yakupyan ile birlikte CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Sayın…

Özel Eğitim Farkındalık Seminerleri

Sancaktepe Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nin 6 Eylül 2023 tarihinde düzenlediği Özel Eğitim Farkındalık Seminerlerine ÖÇED Başkanı ve Algı Özel Eğitim Kurumları Yöneticisi Parin YAKUPYAN da konuşmacı olarak katıldı. Doç…