Empatiyi Büyüt Otizm’23 Zirvesi
Güzel Günler Ajandası Ekibi, MEF Üniversitesi ve Özel Çocuklar Eğitim Derneği (ÖÇED) işbirliğiyle düzenlenen Empatiyi Büyüt Otizm’23 Zirvesi, 11 Kasım’da Boğaziçi Kültür Merkezi’nde gerçekleşerek büyük bir başarıya imza attı!
Zirve, otizmli birey aileleri, farklı alanlarda çalışma hedefinde olan öğrenciler, akademisyenler ve bilim insanlarını buluşturarak geniş bir katılım sağladı. Otizmli bireylerin yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik çabalarımıza destek veren konuşmacılarımız, zirvemizi zenginleştirdi ve katılımcılara değerli bilgiler sunarak aydınlatıcı bir etki bıraktılar.
Doç. Dr. Mehmet Emrah Cangi “Otizmde Dil ve Konuşma Terapisi Uygulamaları”, Doç. Dr. Zeynep Bahadır “Otizm Spektrum Bozukluğunda Ergoterapi Yaklaşımları”, ÖÇED Başkanı Parin Yakupyan “Otizmli Birey Annesi Olmak: Yolculuk ve Deneyimler”, Ass. Prof. Dr. Melike Acar Nörotipik Bakış Açısından Otizmli Öğrencilerin Kapsanmasına Yönelik Değerlendirmeler”, Profesör Mehmet Barış Korkmaz “Otizm Ve Zihin Kuramı”, Kurul Onaylı Davranış Analisti Başak Topçuoğlu “Otizm Spektrum: Tanıdan Özel Eğitime Uzanan Yol”, Prof. Dr. M. Kayhan Bahalı “Otizmde Çocuk Psikiyatristinin Takibinin Önemi” konularında sunumlarını gerçekleştirdiler.
Dinleyiciler, her konuşmacının sunumundan sonra tanınan serbest zamanda, akıllarına takılanları ve merak ettiklerini sorma fırsatı da buldular. Bu zaman diliminde yapılan fikir alış verişi, hem öğrencileri hem de aileleri bilgilendirici oldu.
Zirvenin başarılı geçmesinde katkı sağlayan Güzel Günler Ajandası ekibi, sahne arkasında önemli bir rol oynadı. Genç ve pozitif enerjileri, çalışkanlıkları ve yetenekleriyle etkinliğe canlılık katan ekip, zirve ruhunu katılımcılara başarıyla yaşattı.
Otizm Zirvesi, empatiyi büyüterek toplumda farkındalık yaratma yolunda önemli bir adım attı. Katılımcılar arasındaki etkileşim, bilgi paylaşımı ve dayanışma, otizm konusundaki çabaların daha da güçlenmesine vesile oldu. Bu anlamlı etkinlik, otizmle ilgili farkındalığın artmasına katkıda bulunarak, toplumda daha fazla anlayış ve destek oluşturmayı hedeflemekte.
Seminerde otizmli birey annesi olma konusunu anlatan Parin Yakupyan: “Şimdi Hep Beraber Düşünme Zamanı! Akademisyenler, eğitimciler, doktorlar, bürokratlar, siyasiler, öğrenciler, aileler, STK’lar hep birlikte düşünmeliyiz, özel gereksinimli bireylerimiz toplum içerisinde nasıl daha iyi yaşar? Ailelerimize benden sonra ne olacak sorusunun yanıtını nasıl verebiliriz?” sözlerinin ardından dinleyicileri zirve sonrasında da bu soruların yanıtını düşünmeye çağırdı.