Blog Elements

You can display blog posts in various ways with the “Blog Post” element/shortcode. You can see one example here and even more at the blog main menu item of this demo.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrı Prof. Dr. Ayşe Avcı gerçekleştirdiğimiz canlı yayında, bizlere çok değerli bilgiler sundu. Algı Özel Eğitim Kurumları Kurucusu ve Yöneticisi Parin Yakupyan moderatörlüğünde, uyaran eksikliği ve otizmle ilgili önemli konuları ele aldık. Sorularınızı yanıtlayan, değerli görüşleri ve katkılarıyla yayınımızı zenginleştiren Prof. Dr. Ayşe Avcı’ya gönülden teşekkür ederiz!

  • Uyaran eksikliği nedir? Uyaran eksikliği ve otizm arasındaki fark nedir?
  • Bu iki durumun semptomları nasıl benzerlikler gösterir?
  • Hangi belirtiler ikisinin farklı durumlar olduğunun ipucudur?
  • Neden bazı otizmli çocuklara uyaran eksikliği tanısı konuluyor? Belirtileri benzer gösteren bu çocuklarda iki durumu ayırmak neden zor olabilir?
  • Her iki tanının gelişim üzerinde nasıl etkileri olur? Sosyal, dil ve motor gelişim alanlarında nasıl farklılıklar beklenmelidir?
  • Otizme bağlı belirtiler Uyaran eksikliği belirtilerini taklit edebilir mi? Eğer bu benzerlikler varsa, doğru tanıya ulaşmak için hangi kriterlere dikkat edilmelidir?
  • Bu tanılar arasında ayrım yapmanın en güvenilir yolu nedir? Hangi testler ya da değerlendirme araçları daha sağlıklı sonuç verir?
  • Uyaran eksikliği çocuğun gelişimini nasıl etkiler? Sosyal, dil ve motor beceriler açısından hangi gecikmeler görülebilir?
  • Uyaran eksikliği tanısı alan bir çocuk, doğru müdahale ile otizm benzeri belirtileri aşabilir mi? Ya da belirtilerde azalma görülür mü?
  • Hangi yöntemler ile müdahale uygundur? Davranış terapisi, ergoterapi veya oyun terapisi gibi yöntemlerden hangileri faydalı olur?
  • Otizmli çocuklar için uyaran eksikliği tanısı doğru değilse nelere dikkat edilmeli? Eğer çocuk yanlış bir tanı aldıysa, doğru tanı ve doğru müdahale sürecine nasıl geçiş yapılabilir?

Otizm Tanısı Kalkan Öğrencimizin Annesi

Sosyal mesafemizi koruyarak annelerimizle tek tek olmak üzere devam ettirdiğimiz Anne Sohbetlerindeki konuğumuz Pınar Tosmak hanım. Uzun yıllar Algı Özel Eğitim Merkezimizde eğitim alan öğrencimizin annesi Pınar hanım otizmden…

Otizm Tanısı Kalkan Öğrencimiz Çınar Tosmak ile Kısa Bir Röportaj

Anne sohbetlerinde bir önceki konuğumuz Pınar Tosmak ile bir röportaj düzenlemiştik. Youtube kanalımızda tamamını izleyebilirsiniz. Bu videomuzda Pınar hanımın oğlu otizm tanısı kalkan Çınar Tosmak ile de kısa bir sohbet gerçekleştirdik.…

Özel Öğrenme Güçlüğü Tanılı Bir Çocuk Annesi Emine Bilen

8 yaşında Özel Öğrenme Güçlüğü tanısı ile kurumumuzda eğitime başlayan Hasan Talha öncesinde konuşmuyor, diyalog kurmuyor, akranlarıyla ve ailesiyle sosyal bir bağ kuramıyordu. 3 yıllık eğitim sonrasında konuşabiliyor,…

Üniversiteyi Kazanan Bir Öğrencimizin Annesi Gülin Akçin

Kurumumuz öğrencilerinden Dilara üniversiteyi kazandı. Liseyi Turizm bölümü üzerine bitiren Dilara, üniversiteyi de aynı bölümde okumayı düşünüyor. Kurum müdürümüz Cihan Bayar'ın destekleriyle tercihlerini tamamladılar.…

Mezun Öğrencimizin Velisi İle Röportaj

Aile-eğitimci işbirliği ve nitelikli bir eğitim sayesinde yoğun bir maratonun sonucunda kronolojik yaşıyla gelişimsel yaşını eşitlediğimiz ve ocak ayında mezun ettiğimiz P.S.’nin velisi ile yapılan röportajımızda egitim…

İngiltereden Gelen Velimiz Yaşadıklarını Anlatıyor

İngiltere'den gelen velimiz, eğitim için neden kurumumuza geldiğini anlatıyor. 📍Özel eğitim için neden Türkiye'ye geldiler? 📍Çocuklarında otizmden şüphelendiklerinde İngiltere'de neler yaşadılar? 📍İngiltere'de otizm…